Kartoshka va go‘sht qiymasidan to‘yimli pirog
- Kartoshka 4-5 dona
- Bosh piyoz 2 dona
- Go‘sht qiymasi 400-500 gr (tovuq yoki mol go‘shti)
- Smetana yoki kefir 100 gr
- mayonez 100 gr
- Un 1 stakan
- Istemol sodasi 1/2 choy qoshiq
- Tuz va maydalangan qora muruch tabga ko‘ra
Qolibimizni yaxshilab yog‘lab olamiz va manniy krupa sepamiz. Kartoshkamizni aylana shakilda kesib olib qolibimizga terib chiqamiz va tuz sepamiz.
Gamburger va xot-dog bulochkalarini tayyorlaymiz
So‘ngra, tuz va ziravorlar qo‘shib tayyorlangan go‘sht qiymasini terilgan kartoshkalar ustiga solamiz.
Maydalangan bir bosh piyozni qiyma ustiga solamiz, maydalangan qora murch va tuzdan tabga ko‘ra qo‘shamiz.
Ana endi xamir tayyorlash uchun: tuxum, smetana, tuz, mayonez, un, istemol so‘dasi aralashtirib xamir tayyorlaymiz va piyoz ustidan quyamiz.
So‘nngi ishimiz tayyor pirogimizni 180-190 gradus qizdirilgan pechda 45-50 daqiqa atrofida pishiramiz. Pishib bo‘lgan pirogni sovugandan so‘ng olamiz va dasturxonga tortamiz.
Balish tayyorlash retsepti bosqichma bosqich
Bizdan sizga maslahat: Quyon go‘shtidan foydalansangiz judaham mazzali parhez taom chiqadi
Natriy tuziga ega va juda kam yog‘li go‘sht bu quyon go‘shtidir. Taqqoslash uchun: quyonlar go‘shtida – 5,1%, mol go‘shtida – 11,4%, kurka go‘shtida – 22,9%, qo‘y go‘shtida – 27,9%, tovuq broyler go‘shtida – 16,8% yog‘ mavjud.
Quyon go‘shtinig avzzalligi shundaki, qo‘y, mol va cho‘chqa go‘shtiga qaraganda minerallar va vitaminlarga judaham boy hisoblanadi. Bu vitaminlarga: Temir, fosfor, kobalt hamda V va RR kiradi. Bundan tashqari ftor, kaliy, margantes bor. Quyon go‘shti tovuq go‘shtiga qaraganda ancha mazzalidir. Yoqimli ishtaha!
Juda mazzali chiqdi. Sizga ham tayyorlab ko‘rishni tavsiya etamiz. Unutmang sizning fikringiz biz uchun juda muhim!
Salom vaweeeeeeee zor ciqarkan boru vaweee manga yoqdi asalmisan asal