Gamburger va xot-dog bulochkalarini tayyorlaymiz

Bugun sizlar bilan birgalikda gamburger va xot-dog nonlarini tayyorlaymiz.

Gamburger va xot-dog bulochkalari
Gamburger va xot-dog bulochkalarini tayyorlaymiz

Kartoshka va go‘sht qiymasidan to‘yimli pirog

Kerakli masalliqlar:

  • 1 dona tuxum
  • 1 stakan sut
  • 4,5 stakan un (550 gr)
  • 0,5 stakan suv
  • 50 gr sariyog‘
  • 7 gr quruq xamirturush (2 choy qoshiq)
  • 2 osh qoshiq shakar
  • 1-1/2 choy qoshiq tuz

Tayyorlanish usuli:

  1. Kichikroq qozonchani olib, suv, sut va sariyog‘ni solib qizdiramiz. Etibor bering, qaynab ketmasin, sariyog‘ eriguncha qizdirsangiz bas.
  2. Kattaroq hajimdagi idishga 3 stakanda un, shakar, xamirturish va tuz solib aralashtiramiz. So‘ngra yuqorida tayyorlab olingan sutli aralashmani ham qo‘shib hamir qoriymiz. Ortib qolgan un ustiga oz-ozdan sepib meyyoriga kelgunicha mushtlaymiz, (taxminan 8-10 daqiqa) Xamir silliq va elastik holatga kelishi kerak.
  3. Xamir tayyor bo‘lgandan keyin 12 dona mayda-mayda zuvalachalar yasab olamiz. Duxovkaning yog‘langan listiga zuvalachalarni terib ustidan sekin bosib-bosib chiqamiz va ustini yopib 30-40 daqiqa atrofida damga qo‘yamiz.
  4. Dam yegan zuvalachalarni 200 gradus harorat ostida, qizg‘ish holatga kelguniga qadar 10-12 daqiqa pishirib olamiz.
  5. Xot-dog bulochkasini tayyorlash uchun, zuvalani to‘rt burchak shakilda yoyamiz (15×10 sm). Uzun tomoni zich qilib ruletday o‘raladi va chetlari yopishtiriladi. 20-25 daqiqa damga qo‘yiladi va yuqorida ko‘rsatilgani kabi pishiriladi.

Balish tayyorlash retsepti bosqichma bosqich

Fikringizni bildiring

Ваш адрес email не будет опубликован.