Gamburger va xot-dog bulochkalarini tayyorlaymiz

Bugun sizlar bilan birgalikda gamburger va xot-dog nonlarini tayyorlaymiz.

Gamburger va xot-dog bulochkalari
Gamburger va xot-dog bulochkalarini tayyorlaymiz

Kartoshka va go‘sht qiymasidan to‘yimli pirog

Kerakli masalliqlar:

  • 1 dona tuxum
  • 1 stakan sut
  • 4,5 stakan un (550 gr)
  • 0,5 stakan suv
  • 50 gr sariyog‘
  • 7 gr quruq xamirturush (2 choy qoshiq)
  • 2 osh qoshiq shakar
  • 1-1/2 choy qoshiq tuz

Tayyorlanish usuli:

  1. Kichikroq qozonchani olib, suv, sut va sariyog‘ni solib qizdiramiz. Etibor bering, qaynab ketmasin, sariyog‘ eriguncha qizdirsangiz bas.
  2. Kattaroq hajimdagi idishga 3 stakanda un, shakar, xamirturish va tuz solib aralashtiramiz. So‘ngra yuqorida tayyorlab olingan sutli aralashmani ham qo‘shib hamir qoriymiz. Ortib qolgan un ustiga oz-ozdan sepib meyyoriga kelgunicha mushtlaymiz, (taxminan 8-10 daqiqa) Xamir silliq va elastik holatga kelishi kerak.
  3. Xamir tayyor bo‘lgandan keyin 12 dona mayda-mayda zuvalachalar yasab olamiz. Duxovkaning yog‘langan listiga zuvalachalarni terib ustidan sekin bosib-bosib chiqamiz va ustini yopib 30-40 daqiqa atrofida damga qo‘yamiz.
  4. Dam yegan zuvalachalarni 200 gradus harorat ostida, qizg‘ish holatga kelguniga qadar 10-12 daqiqa pishirib olamiz.
  5. Xot-dog bulochkasini tayyorlash uchun, zuvalani to‘rt burchak shakilda yoyamiz (15×10 sm). Uzun tomoni zich qilib ruletday o‘raladi va chetlari yopishtiriladi. 20-25 daqiqa damga qo‘yiladi va yuqorida ko‘rsatilgani kabi pishiriladi.

Balish tayyorlash retsepti bosqichma bosqich

Maqolani baholang

UzBaza.uz

Barcha mavzularga doir qiziqarli va foydali maqolalarni o‘z ichiga sig‘dira olgan ma‘lumotlar bazasi.

  1. zilola:

    zor menga yoqti

Fikringizni bildiring

Mavzuga doir fikringizni imkon qadar batafsilroq bayon eting!